Startup in Residence The Hague 4.0 - Ontmoet geselecteerde startup - SecGroep

15 oktober 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die de komende maanden samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De komende weken zullen wij de 7 startups in verschillende blogs uitlichten. Vandaag willen wij je voorstellen aan SecGroep die werkt aan de challenge “Digitaliseer data-flow medewerkers op straat”.

SecGroep heeft “Workforcio” ontwikkeld: een applicatie die fungeert als een handzaam en toegankelijk digitaal instructie- en opleidingsmiddel. Voor deze ontwikkeling werd de samenwerking gezocht met AR-Producties. Een Amsterdamse ontwikkelaar van Augmented Reality applicaties. Workforcio moet de medewerker in zijn vertrouwde omgeving in staat stellen om met behulp van augmented reality, plaatjes en video’s kennis te maken met nieuwe functies en taken. De applicatie ondersteunt de medewerker bij de uitvoering van taken en wijst hem op de relevante veiligheidsaspecten.

SecGroep is in 2017 opgericht door Ruben Deddens die indertijd als ZZP’er onder de naam Secgroen groenadviesdiensten gaf, onder meer aan overheden en aannemers. Een jaar later sloot Tom Pals zich bij Ruben aan. Omdat Tom zijn geld verdiende als jurist, dekte de naam niet langer de lading en werd Secgroen omgedoopt tot SecGroep. Nadien sloot ook Erik Schoenmaker aan, een financieel adviseur die zichzelf heeft leren programmeren. Een ware autodidact! “Voordat we besloten samen te gaan in een bedrijf waren we zeker geen vreemden van elkaar. We kennen elkaar al sinds de basisschooltijd. Later werden we – bij toeval – collega’s, wat ons het vertrouwen gaf dat het ook zakelijk tussen ons zou klikken.”“We zijn er trots op dat we in relatief korte tijd een mooie klantenkring hebben mogen opbouwen. We werken voor verschillende gemeenten in het land, ingenieursbureaus, aannemers, woningcorporaties en verschillende andere bedrijven.”

Vorig jaar heeft SecGroep meegedaan aan SIR Groningen. Na een verlengde pilot, werd groen licht gegeven om in het Noorderplantsoen te Groningen het beheerplatform Sensoty uit te rollen. Op basis van ondergrondse en bovengrondse sensoren brengen ze de invloed van de mens evenals de invloed van het klimaat op de kwaliteit van het park in beeld. De realtime gegenereerde data stelt het platform in staat om concrete en op feiten gebaseerde beheeradviezen te geven. Toepassing van Sensoty moet ertoe leiden dat het park meer bestand is tegen intensieve betreding (vb. door evenementen of door piekdrukte) en nadien sneller herstelt.

“Wat ons motiveert om met gemeenten te werken, is allereerst dat gemeenten niet louter gedreven worden door geld, maar ook gedreven worden door maatschappelijke doelstellingen. Dat geeft bedrijven als SecGroep de ruimte om vanuit onze deskundigheid bij te dragen aan duurzame oplossingen. Daarnaast zijn gemeenten doorgaans prettige samenwerkingspartners. De ambtenaren met wie wij mogen werken worden, zonder uitzondering, gedreven door een passie voor hun vakgebied.”Startup in Residence, een programma van ImpactCity, is een nieuwe manier om de gemeente Den Haag en startups te verbinden. Via het programma zoekt en investeert de gemeente in startups met innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de stad. Het programma ondersteunt startups bij het co-creëren en ontwikkelen van hun prototypes met ambtenaren en het samen verkennen van toekomstige bedrijfsmodellen.

Geef jouw bedrijf een vliegende start en maak met jouw oplossing ook impact in de stad! Zie de 19 challenges van het nieuwe programma op www.startupinresidence.com/intergov. Je kunt je tot 17 januari 2020 inschrijven.

Bron: ImpactCity

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter