Startup in Residence The Hague 4.0 – Ontmoet geselecteerde startup – RoundSense

11 november 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die nu samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De afgelopen weken hebben wij de startups in verschillende blogs uitgelicht. Vandaag willen wij je voorstellen aan “RoundSense”, die werkt aan de challenge “3D scans voor bouwtekeningen”.  

Adrian Alexe en Jeroen Lichtenauer, oprichters van RoundSense, hebben een oplossing ontwikkeld voor de digitalisering en automatisering van het vastgoedmedia-productieproces, middels eigen hardware en eigen software. Het efficiënt en nauwkeurig in kaart brengen van gebouwen is een essentieel onderdeel daarvan.

 


 

De vraag naar een compleet pakket van vastgoedmedia producten is de laatste jaren enorm gegroeid. Het viel Adrian en Jeroen echter op dat deze nog altijd afzonderlijk en soms op eeuwenoude, arbeidsintensieve en foutgevoelige wijze geproduceerd worden. Zij vonden dat dat met de huidige ontwikkelingen en vooruitgang in de techniek inmiddels toch veel beter zou moeten kunnen. “Onze passie is om je vòòr je eerste bezoek al online een heldere en complete indruk te geven van al het vastgoed dat beschikbaar is. Door het mensenwerk zoveel mogelijk te beperken tot de meest creatieve aspecten, met de resulterende kostenbesparing van dien, kan er voor een veel groter deel van het aangeboden vastgoed een compleet mediapakket geproduceerd worden.”

Naast het winnen van de ‘3D scans voor bouwtekeningen’-challenge van het Startup in Residence programma, heeft RoundSense inmiddels ook werkende prototypes van hun hardware en software ontwikkeld. Dit is bedoeld voor het digitaal inmeten van woningen en automatisch aansturen van DSLR camera’s. Momenteel breidt het team van RoundSense uit en zijn ze in het proces om de eerste klanten aan boord te krijgen. Lees meer over RoundSense in het ondernemersblad Baaz. “Wij vinden het heel knap dat gemeente Den Haag vooruitstrevend bezig is, en voortdurend op zoek is naar innovatieve oplossingen om zowel het leven van de 500.000+ inwoners als het werk van de 5000+ werknemers binnen de gemeente makkelijker, efficiënter en prettiger te maken. Dat zie je zeker niet overal. Ondanks de initiële zijstap van onze hoofdmarkt (makelaars), heeft dit ons gemotiveerd om bij te dragen aan deze inspanningen en we zijn blij om verschillende partijen binnen en rond de gemeente te helpen innoveren door gebruik te maken van onze technologie.”
 


Startup in Residence, een programma van ImpactCity, is een nieuwe manier om de gemeente Den Haag en startups te verbinden. Via het programma zoekt en investeert de gemeente in startups met innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de stad. Het programma ondersteunt startups bij het co-creëren en ontwikkelen van hun prototypes met ambtenaren en het samen verkennen van toekomstige bedrijfsmodellen. 

Geef jouw bedrijf een vliegende start en maak met jouw oplossing ook impact in de stad! Zie de 19 challenges van het nieuwe programma op www.startupinresidence.com/intergov. Je kunt je tot 17 januari 2020 inschrijven.

Bron: ImpactCity

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter