Startup in Residence The Hague 4.0 – Ontmoet geselecteerde startup – KroosBusters

31 oktober 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die de komende maanden samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De komende weken zullen wij de 7 startups in verschillende blogs uitlichten. Vandaag willen wij je voorstellen aan KroosBusters die werkt aan de challenge “Kroos uit de sloot”.

Onder de vlag van KroosBusters werken Jan en Marco aan een oplossing voor het tegengaan van eendenkroos. Door minder kroosgroei stijgt de belevingswaarde en veiligheid en kunnen de grachten hoogwaardiger worden geëxploiteerd. Exploitanten zullen meer op het water kunnen
ondernemen.

KroosBusters begon als Henry Alfredo, dat tot leven is gekomen als ontwerp-en uitvindersbureau toen Marco voelde dat zijn passie en kracht knutselen, ontwerpen, uitvinden en met de handen werken is. Kunstzinnig mooie én nuttige dingen maken. AsmusMade is in navolging opgericht omdat het uitvinden en ondernemen Jan in het bloed zit en hij geen vreemde is met embedded software, IoT, LoRa en het optuigen van sensor platforms.Na een vakantie in Griekenland werd het voor beide heren steeds moeilijker om elkaar geen vrienden te noemen. De samenwerking is hierna ontstaan uit knutseldagen waarbij aan projecten is gewerkt zoals een autonoom vliegende drone en een thermostaat die naast een bestaande thermostaat de ketel aanstuurt. Het toont in een webinterface de aanvoer- retour- en kamertemperatuur in grafiekvorm, om de cv-ketel zuiniger af te stellen. Beiden vullen elkaar in het iteratief ontwerpproces goed aan omdat Marco meer empirisch werkt en Jan theoretisch. Jan bleef Marco maar aan zijn mouw trekken om gezamenlijk te ondernemen waarna Marco voorstelde het kroosprobleem voor Den Haag op te lossen.

“Als uitvinder ‘zoek’ je vaak een probleem bij een oplossing, maar nu is het zo dat de overheid met een concreet probleem zit en dat wij daar dé oplossing bij moeten vinden. Het zou mooi zijn als wij bij kunnen dragen aan een innovatie zodat het Haags water minder last van kroos heeft. Ons prototype vereist dat we moeten testen en experimenteren in de buitenomgeving en het heeft zijn charme als het eindproduct uiteindelijk in het water komt te liggen of toegepast gaat worden. Specifiek is het kroosprobleem een mondiaal groeiend, en complex probleem dat ons dwingt onze expertises te bundelen. De technische uitdagingen boeien ons tot het uitvinden van een oplossing die maatwerk vereist. Ten slotte zien we de gemeente als een partner die deuren kan openen en meerdere partijen kan betrekken bij de ontwikkeling en het vermarkten.”

Startup in Residence, een programma van ImpactCity, is een nieuwe manier om de gemeente Den Haag en startups te verbinden. Via het programma zoekt en investeert de gemeente in startups met innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de stad. Het programma ondersteunt startups bij het co-creëren en ontwikkelen van hun prototypes met ambtenaren en het samen verkennen van toekomstige bedrijfsmodellen.

Geef jouw bedrijf een vliegende start en maak met jouw oplossing ook impact in de stad! Zie de 19 challenges van het nieuwe programma op www.startupinresidence.com/intergov. Je kunt je tot 17 januari 2020 inschrijven.


Bron: ImpactCity

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter