Startup in Residence The Hague 4.0 – Ontmoet geselecteerde startup – Devjo

22 oktober 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die de komende maanden samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De komende weken zullen wij de 7 startups in verschillende blogs uitlichten. Vandaag willen wij je voorstellen aan “Devjo”, die werkt aan de challenge “Geef thuislozen een thuis”.

Fabian Weergang, oprichter van Devjo, heeft een oplossing bedacht om daklozen te helpen aan een woning, en werkervaring. Devjo wil daklozen, in samenwerking met bouwprofessionals, Tiny Houses laten bouwen bij sportverenigingen. In ruil hiervoor zullen de daklozen als vrijwilligers werkzaamheden verrichten bij de sportverenigingen.

Devjo betekent Door En Voor Jezelf Opgebouwd en is opgestart naar aanleiding van de uitgeschreven challenge. Team DEVJO bestaat momenteel uit zes vrijwilligers die al het werk verzetten vanuit de overtuiging dat dit probleem moet worden aangepakt. De passie om dit te doen wordt verklaard doordat Devjo door- en voor de doelgroep is opgericht.“We willen met de gemeente samenwerken omdat we dezelfde doelen nastreven. We willen de gemeente helpen bij het sneller en effectief uitvoeren van het gemeentelijke ’10-puntenplan ter verbetering van de Maatschappelijke Opvang”.

“Vanwege onze ervaringsdeskundigheid, het nodige realisme, aangevuld met een beetje ‘Haagse bluf’, hebben we iedereen kunnen overtuigen dat we de juiste oplossing creëren. Dit heeft vele deuren geopend en veel belanghebbende gemotiveerd over onze oplossing mee te denken en er zelfs aan bij te dragen. We merken aan alles dat ons idee serieus wordt genomen. En hoe het Devjo helpt dat de gemeente een netwerk van specialisten en mentoren beschikbaar stelt om het plan te perfectioneren. In feite is Devjo het levende bewijs welke meerwaarde dit initiatief van de gemeente, ImpactCity, heeft. Er worden nieuwe kanalen ingezet om tot oplossingen van maatschappelijk problemen te komen.”Startup in Residence, een programma van ImpactCity, is een nieuwe manier om de gemeente Den Haag en startups te verbinden. Via het programma zoekt en investeert de gemeente in startups met innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de stad. Het programma ondersteunt startups bij het co-creëren en ontwikkelen van hun prototypes met ambtenaren en het samen verkennen van toekomstige bedrijfsmodellen.

Geef jouw bedrijf een vliegende start en maak met jouw oplossing ook impact in de stad! Zie de 19 challenges van het nieuwe programma op www.startupinresidence.com/intergov. Je kunt je tot 17 januari 2020 inschrijven.

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter