Startup in Residence The Hague 4.0 – Ontmoet geselecteerde startup – Coders Co.

06 november 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die de komende maanden samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De komende weken zullen wij de 7 startups in verschillende blogs uitlichten. Vandaag willen wij je voorstellen aan Coders Co. die werkt aan de challenge “Van PDF naar Vector”.  

Coders Co. ontwikkelt een tool om informatie uit de tekeningen geautomatiseerd te ontsluiten en te verwerken. Daardoor kan informatie uit de tekeningen worden opgeslagen in een geografische database die makkelijk te integreren is met bestaande geodatabases zoals BAG, BGT en BRK. Door deze informatie in toegankelijke vorm beschikbaar te maken kunnen bestaande processen sneller en efficiënter worden gemaakt, wat een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing oplevert.
 Het team van Coders Co. kent elkaar al ruim 15 jaar. De teamleden hebben een PhD afgerond aan de Vrije Universiteit waarna zij verschillende banen hebben gehad. Het bedrijf Coders Co. is geboren uit frustratie: “met de bureaucratie, inefficiënte management en alles wat er mis ging tijdens hun banen bij grote(re) bedrijven wilden we een bedrijf opzetten waar het leuk is voor coders en andere technische mensen om te werken”.

“We hebben met Coders Co. al een heleboel data projecten afgerond. Zo hebben we bijvoorbeeld voor BAM een energieverbruik voorspelservice gebouwd waardoor ze goedkoper energie voor hun gebouwen kunnen inkopen. Voor Zorginstituut Nederland hebben we een data platform gebouwd dat inzicht biedt in de kwaliteit van verpleeghuizen. We bouwen ook eigen software, dat vinden we het leukst!” Oprichter Gosia laat weten verrast te zijn door het Startup in Residence programma: “De gemeente Den Haag neemt dit onderwerp serieus. De ambtenaren waarmee wij werken zijn heel erg gedreven en willen echt impact maken.”

Startup in Residence, een programma van ImpactCity, is een nieuwe manier om de gemeente Den Haag en startups te verbinden. Via het programma zoekt en investeert de gemeente in startups met innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de stad. Het programma ondersteunt startups bij het co-creëren en ontwikkelen van hun prototypes met ambtenaren en het samen verkennen van toekomstige bedrijfsmodellen.

Geef jouw bedrijf een vliegende start en maak met jouw oplossing ook impact in de stad! Zie de 19 challenges van het nieuwe programma op www.startupinresidence.com/intergov. Je kunt je tot 17 januari 2020 inschrijven.

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter