Overheid lanceert 18 nieuwe challenges

10 juni 2020

Na een eerste succesvolle ronde van het overheidsbrede Startup in Residence-programma (SIR Intergov) zijn vandaag nieuwe challenges gelanceerd waar diverse overheidsorganisaties innovatieve oplossingen voor zoekt. In deze ronde is in het bijzonder aandacht voor enkele corona challenges. In het programma worden startups gevraagd om innovatieve oplossingen uit te werken voor bijvoorbeeld social distancing door het coronavirus, het tegen gaan van fake news en afval hoogwaardig hergebruiken. Met de innovaties is niet alleen de overheid verder geholpen, de jonge ondernemers krijgen op deze manier een ‘kick-start’.
 

Startup in Residence Intergov is een programma waarbij de overheid startups in huis haalt om samen te werken aan de opgaven van de toekomst. Diverse ministeries, provincies en gemeenten zijn al met het programma aan de slag om hun innovatiekracht te verhogen. In het programma krijgen startups meer kansen binnen de overheid doordat de toegang tot aanbestedingen bij de overheid toegankelijker is gemaakt voor startups.
 

Overheid als eerste klant
Deze ronde kunnen startups aan de slag met diverse vraagstukken: hoe kunnen we ouderen in verzorgingstehuizen beschermen tegen hittestress? Hoe kunnen we innovatieve oplossingen voor de 1,5 meter samenleving het beste implementeren en testen? En, hoe kunnen we de supply chain van een bouwhubs verbeteren? Bekijk hier alle challenges.
 

Vanaf 9 juni kunnen startups zich inschrijven op de vraagstukken. Na een selectieprocedure kan een deel van hen aan de slag. Deze groep zal worden begeleid door experts en kan gebruik maken van een trainingsprogramma om hun oplossing te valideren en op te schalen. Ook krijgen ze werkruimte bij de overheid, toegang tot financiering en het netwerk. Is de ontwikkelde innovatie succesvol? Dan kan de overheid direct hun eerste klant worden!
 

Aangesloten overheidsinstanties
In het tweede overheidsbrede Startup in Residence-programma gaan Provincie Zuid-Holland, Gemeente Den Haag (ImpactCity), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit en Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de samenwerking aan.

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter