Een nieuwe verpakking

20 oktober 2020

Kleine projecten worden groot. Zo is SiR Intergov de afgelopen jaren letterlijk uit haar jas gegroeid. Wat ooit begon als het initiatief van één overheidsinstelling om een manier te vinden om laagdrempeliger en innovatiever te werken door met startups aan de slag te gaan, is uitgegroeid tot een indrukwekkende samenwerking tussen vier ministeries, provincie Zuid Holland en gemeente Den Haag.

 

In het oude logo kreeg elke organisatie een lampje. Leuk idee, maar omdat er steeds meer organisaties meedoen is het lampje uitgegroeid tot een kerstsnoer. Aan Sjors van Elst (Social Brothers) de eer om een nieuw logo en huisstijl te ontwerpen: ‘SiR Intergov is ondertussen behoorlijk bekend, maar de rij van lampjes werkte verwarrend. Er moest één duidelijk en herkenbaar beeld komen. Ik heb het lampje wel in ere gehouden, maar nu de verbinding gelegd naar de “residence”. Het maatschappelijke kader waarin de startups en de overheden samenwerken. De eisen die de overheid stelt aan de huisstijl zijn best complex, zo moet het ook herkenbaar zijn voor mensen met een visuele beperking. Alles moet zo goed mogelijk digitaal toegankelijk zijn.’

 

Ook de nieuwe website is best bijzonder. Deze wordt nu zo ingericht dat startups zich direct op de site kunnen aanmelden. De site wordt gekoppeld aan andere startup platformen, waardoor SiR Intergov nog meer startups kan bereiken en het voor hun nog makkelijker maakt om mee te doen. In november verwachten we de nieuwe website te lanceren. Het nieuwe logo zal voor die tijd al te zien op de social media kanalen. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter