BZK zet innovatieve startups in voor aardgasvrije wijken

15 oktober 2019

We staan voor een enorme uitdaging: Nederland moet over een paar jaar grotendeels aardgasvrij gemaakt worden. Hoe kunnen startende ondernemingen onze overheid hierbij helpen?
 

Wij spraken Lieke van Son van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Lieke houdt zich bezig met dit omvangrijke project en legt ons uit dat alles samenhangt met één gezamenlijk doel: de gebouwde omgeving verduurzamen. We gaan stap voor stap van het aardgas af en hebben de innovaties van startups keihard nodig om dit doel te kunnen realiseren.

VAN HET AARDGAS AF MET NIEUWE INNOVATIES

Startup in Residence pakt complexe, maatschappelijke problemen aan met de inzet van innovatieve startups. Door middel van ‘Challenges’ worden startups uitgedaagd om met nieuwe, creatieve oplossingen te komen. Neem bijvoorbeeld het project aardgasvrije wijken. Lieke: “Het bleek al snel hoe lastig het kan zijn om het voor mensen aantrekkelijk te maken en hen te bewegen om van het aardgas af te gaan. Deze transitie vraagt veel van de huiseigenaren. Startup in Residence bood ons een interessante kans. Onze challenge: ontwikkel een innovatieve oplossing die huiseigenaren motiveert om in actie te komen en hun huizen vrij van aardgas te maken. BZK legde deze challenge voor bij startups die vervolgens allerlei innovatieve en creatieve inzendingen indienden. Een mooi resultaat.”


Lees meer op ImpactCity.nl

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter