Nieuws

Interview met startup Whero

12 januari 2021

Startup Whero stond dit jaar voor een grote opgave: Hoe ga je bezetting meten in kantoren die nagenoeg leeg zijn? Vlak nadat zij tot winnende startup van de Rijksvastgoedbedrijf-challenge “Betere benutting kantoren” werden verkozen, brak de corona-crisis uit en was bijna de gehele overheid genoodzaakt om thuis te werken. Het meten van kantoorgebruik werd hierdoor vrijwel onmogelijk. Maar Stefan en Michel, het kloppend hart van de startup, hebben deze uitdaging met beide handen aangepakt. Dankzij het doorzettingsvermogen, de agile aanpak en de flexibele opzet van hun lokalisatieplatform waren zij in staat een oplossing te bouwen die perfect aansluit op de corona-problematiek.

Lees meer

HET LEUKSTE ZIJN DE CONCRETE RESULTATEN

30 november 2020

Duncan Waardenburg is projectleider van Startup in Residence Provincie Zuid-Holland en wij spraken hem over zijn functie binnen het programma. De uitdagingen en lessen, de veelzijdigheid en wat zijn werk nou eigenlijk zo interessant maakt.

Lees meer

Mini-interview met challenge-eigenaar Nick van den Tol

16 november 2020

Gemeente Den Haag, de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties hebben in de vorige ronde van Startup in Residence een challenge uitgeschreven voor startups om met behulp van innovatie en techniek het gesprek te starten tussen lokale raadsleden en inwoners. Startup Argu ging deze uitdaging aan en wij spraken challenge eigenaar Nick van den Tol over zijn bevindingen.

Lees meer

SAMENWERKING MET OVERHEID UNIEKE KANS VOOR INNOVATIEVE STARTUPS

05 november 2020

Nieuwe oplossingen, snelle resultaten en minder regels! Dat is wat de overheid wil bereiken met het Startup in Residence-programma. Zes overheidsorganisaties hebben 20 startups geselecteerd die aan de slag gaan met innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Deze variëren van het voorkomen van zuivel verspilling tot het organiseren van conferenties binnen de huidige 1,5 meter samenleving.

Lees meer

Een nieuwe verpakking

20 oktober 2020

Kleine projecten worden groot. Zo is SiR Intergov de afgelopen jaren letterlijk uit haar jas gegroeid. Wat ooit begon als het initiatief van één overheidsinstelling om een manier te vinden om laagdrempeliger en innovatiever te werken door met startups aan de slag te gaan, is uitgegroeid tot een indrukwekkende samenwerking tussen vier ministeries, provincie Zuid Holland en gemeente Den Haag.

Lees meer

“Zwerfvuil aanpakken past helemaal in ons straatje”

03 september 2020

Een zelfrijdende prullenbak die tussen het publiek op de boulevard doorrijdt en mensen bewust maakt dat zij hun afval moeten weggooien, maar ook dat dat heel eenvoudig is. Dat is de oplossing waar Alwin Bakker, oprichter van The Future Mobility Network, en zijn team aan hebben gewerkt. Zij waren de winnaars van de zwerfvuil challenge vorig jaar.

Lees meer

Startup in Residence behind the scenes |Trainingsprogramma op maat voor startups met vernieuwende oplossingen

16 juli 2020

Bij Startup in Residence staan innovatieve oplossingen centraal. Maar het programma is zelf ook innoverend en biedt deelnemende startups een vernieuwend trainingsprogramma om ze te helpen met het opschalen van hun product en onderneming.
Na de uitbraak van het coronavirus moest snel geschakeld worden. Het trainingsprogramma van Startup in Residence, dat normaal gesproken fysiek plaatsvindt, wordt nu online uitgevoerd. Geen enkele challenge is te groot!

Lees meer

Startup in Residence behind the scenes | SZW daagt innovatieve startups uit met 4 challenges

25 juni 2020

Hoe is het aan de andere kant van de challenge? Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) daagt startups uit met niet 1 maar 4 maatschappelijke uitdagingen. Barbara Kits, coördinator van het Supportteam Innovatie bij SZW, begeleidt tijdens het Startup in Residence programma de teams die aan de 4 challenges zijn gekoppeld. In deze blog lees je meer over de uitdagingen en de aanjagende rol van de overheid tijdens Startup in Residence.

Lees meer

Behind the scenes | Coders Co. versnelt de digitalisering van bouwtekeningen voor gemeenten

15 juni 2020

Gemeente Den Haag heeft startups uitgedaagd om tot een creatieve oplossing te komen voor één van hun vraagstukken. De uitdaging: digitaliseer de tekeningen van woning en appartementen die door ambtenaren gebruikt worden om met de hand de oppervlakte te meten. De Amsterdamse startup Coders Co. durfde de uitdaging aan. Een gesprek met Gosia Wrzesinska, CEO en founder van Coders Co.: “We zaten niet in ons eigen kamertje iets te ontwikkelen, maar werkten echt samen met de klant.” Wil jij als startup ook meedoen met Startup in Residence maar vraag je je af wat het programma inhoudt? Lees dan verder! 

Lees meer

Experiment op Scheveningen: afvalrobots en kalmerend licht

14 juni 2020

Op de boulevard van Scheveningen gaat de gemeente experimenteren met multifunctionele lantaarnpalen, zelfrijdende prullenbakken en meer. De technische snufjes moeten de badplaats leefbaarder maken.

Lees meer

Overheid lanceert 18 nieuwe challenges

10 juni 2020

Na een eerste succesvolle ronde van het overheidsbrede Startup in Residence-programma (SIR Intergov) zijn vandaag nieuwe challenges gelanceerd waar diverse overheidsorganisaties innovatieve oplossingen voor zoekt. In deze ronde is in het bijzonder aandacht voor enkele corona challenges. In het programma worden startups gevraagd om innovatieve oplossingen uit te werken voor bijvoorbeeld social distancing door het coronavirus, het tegen gaan van fake news en afval hoogwaardig hergebruiken. Met de innovaties is niet alleen de overheid verder geholpen, de jonge ondernemers krijgen op deze manier een ‘kick-start’.

Lees meer

Overheid haalt 14 startups in huis

27 mei 2020

De provincie Zuid-Holland, gemeente Den Haag en ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben 14 startups geselecteerd die aan de slag gaan met de opgaven van de toekomst, zoals afval circulair benutten en het efficiënter gebruik van gebouwen. Hiermee is het eerste overheidsbrede Startup in Residence-programma (SIR InterGov) van start!

Lees meer

Hoe 10XL in versnelling ging met Provincie Zuid-Holland

27 januari 2020

Hoe zet je gerecycled plastic snel en flexibel om in grote, bruikbare objecten? 10XL, een startup gespecialiseerd in ‘extra large’ 3D printen maakt hiervan haar missie. We spraken met Linda van Hal, Chief Commercial Officer van 10XL, die vorig jaar heeft meegedaan aan de Startup In Residence challenge “Circulair” van de Provincie Zuid-Holland. “De samenwerking met de provincie maakt je bedrijf gewoon sneller volwassen. Het heeft ons echt sterker en beter gemaakt.”

Lees meer

Envision, de startup die het leven verandert van blinde mensen

10 januari 2020

Envision is een van de winnaars van Startup in Residence Den Haag 2018. Hun innovatieve app helpt mensen met een visuele beperking de informatie om hen heen te ‘zien’. Envision heeft inmiddels een Google Play Award 2019 gewonnen, is door de Nederlandse Kamer van Koophandel uitgeroepen tot één van de top 100 meest innovatieve bedrijven en ontving € 250K seed-funding van het Haagse impactfonds – 4impact. In dit blog lees je over hun tijd bij Startup in Residence, hoe het programma hen heeft helpen groeien en hun samenwerking met de gemeente Den Haag.

Lees meer

Startup in Residence The Hague 4.0 – Ontmoet geselecteerde startup – Arylis

21 november 2019

Startup in Residence The Hague 4.0 is in volle gang. 7 startups werken nu samen met de gemeente aan oplossingen voor de stad. De afgelopen weken hebben wij de startups in verschillende blogs uitgelicht. Vandaag willen wij je voorstellen aan “Arylis”, die werkt aan de challenge “Verbreed de leefwereld van ouderen”.

Lees meer

Overheden bundelen kracht voor een nieuwe Startup in Residence editie

20 november 2019

De gemeente Den Haag, Provincie Zuid-Holland en de Ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bundelen hun krachten in de aankomende Startup in Residence (SIR) challenges. Samen hebben ze de mogelijkheid om grotere, complexe maatschappelijke vraagstukken aan te pakken en de innovatieve kracht van startups beter op te schalen. Hiermee wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan dit vernieuwende programma waarmee de overheid meer impact maakt, samen met startups.

Lees meer

Startup in Residence The Hague 4.0 – Ontmoet geselecteerde startup – RoundSense

11 november 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die nu samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De afgelopen weken hebben wij de startups in verschillende blogs uitgelicht. Vandaag willen wij je voorstellen aan “RoundSense”, die werkt aan de challenge “3D scans voor bouwtekeningen”.

Lees meer

Startup in Residence The Hague 4.0 – Ontmoet geselecteerde startup – Coders Co.

06 november 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die de komende maanden samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De komende weken zullen wij de 7 startups in verschillende blogs uitlichten. Vandaag willen wij je voorstellen aan Coders Co. die werkt aan de challenge “Van PDF naar Vector”.

Lees meer

Startup in Residence The Hague 4.0 – Ontmoet geselecteerde startup – KroosBusters

31 oktober 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die de komende maanden samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De komende weken zullen wij de 7 startups in verschillende blogs uitlichten. Vandaag willen wij je voorstellen aan KroosBusters die werkt aan de challenge “Kroos uit de sloot”.

Lees meer

Bruggen bouwen tussen overheden en startups

30 oktober 2019

STARTUP IN RESIDENCE BEHIND THE SCENES: Overheden kunnen veel leren van de innovatieve en flexibele manier van werken van jonge, dynamische ondernemingen. En andersom kan het steunen van een veelbelovende startup door de overheid de economie een technologische boost geven.

Lees meer

De geboorte van een Zuid-Hollandse Startup in Residence challenge

25 oktober 2019

STARTUP IN RESIDENCE BEHIND THE SCENES: We zien en gebruiken ze elke dag: bankjes, wegen, vaarwegen, fietspaden en bruggen. Het lijkt vanzelfsprekend, maar hier zit een organisatie achter die er voor zorgt dat wij elke dag kunnen genieten van deze “assets”: de Dienst Beheer Infrastructuur van de provincie Zuid-Holland. Het bijhouden van deze objecten, verspreid over honderden kilometers, is een uitdagende opgave. Hoe kunnen startups de provincie hierbij helpen met innovatieve oplossingen?

Lees meer

Startup in Residence The Hague 4.0 – Ontmoet geselecteerde startup – Devjo

22 oktober 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die de komende maanden samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De komende weken zullen wij de 7 startups in verschillende blogs uitlichten. Vandaag willen wij je voorstellen aan “Devjo”, die werkt aan de challenge “Geef thuislozen een thuis”.

Lees meer

BZK zet innovatieve startups in voor aardgasvrije wijken

15 oktober 2019

We staan voor een enorme uitdaging: Nederland moet over een paar jaar grotendeels aardgasvrij gemaakt worden. Hoe kunnen startende ondernemingen onze overheid hierbij helpen?

Lees meer

Startup in Residence The Hague 4.0 - Ontmoet geselecteerde startup - SecGroep

15 oktober 2019

Startup in Residence Den Haag 4.0 is in volle gang. Op 5 september waren er 7 startups geselecteerd die de komende maanden samen met de gemeente werken aan oplossingen voor de stad. De komende weken zullen wij de 7 startups in verschillende blogs uitlichten. Vandaag willen wij je voorstellen aan SecGroep die werkt aan de challenge “Digitaliseer data-flow medewerkers op straat”.

Lees meer

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter